Startpagina/Re´ncarnatietherapie (incl contact en route)/ Hooggevoeligheid /therapie voor therapeuten/kinderen en re´ncarnatietherapie/ Wie was ik/ voorbeeld van een therapie/Leven tussen de levens in /dieren en re´ncarnatietherapie/therapie op afstand, telefoon of skype/ Niet - eigen energieŰn, zoals geesten en aanhechtingen/Lijst met symptomen/ Links/ biografie


Touch for Health 1

Wat is Touch for Health

Het is een manier om met verschillende eenvoudige technieken de energie van lichaam en geest in balans te brengen, en energetische reacties op voeding te testen. Iedereen kan dit leren toepassen bij zichzelf, familie en vrienden. Je hoeft geen therapeut te zijn om Touch for Health te gebruiken, al is het wel een zeer waardevolle aanvulling voor dienstverleners in het reguliere en alernatieve circuit. De resultaten zijn vaak heel opvallend en verbazingwekkend. Als je bijvoorbeeld naar de lichaamshouding voor en na een balans kijkt, is die enorm verbeterd. Als de houding beter is, hebben de organen meer ruimte, kunnen ze beter hun werk doen, en is het algehele welbevinden verbeterd. Ook specifieke klachten als hoofdpijn, ook spierpijnen, slaapproblemen, rugpijnen, vage klachten, kunnen overgaan of aanmerkelijk verbeteren door Touch for Health behandelingen. Bij de cursus hoort een cursusboek: Het nieuwe Touch for Health boek. Je mag ook zelf in overleg een ander cursusboek gebruiken. Als er meerdere mensen met 1 boek samen willen doen vind ik dat ook prima, maar houd wel in gedachte dat bij het balanceren je zeker je boek nodig zal hebben.

In deze cursus, Touch for Health 1, leer je in 18 uur (6 middagen of avonden, of 1 weekeinde en 1 avond):
 • Hoe spieren werken
 • wat spiertesten zijn en hoe dat te doen bij anderen
 • het testen en corrigeren van de vochtbalans
 • het testen en corrigeren van reversal (omgekeerde energie, is vaak aan de hand bij vermoeidheid)
 • het testen en corrigeren van spanning rond de ogen. heel belangrijk, ons bewustzijn zit bij zienden vooral bij de ogen, spanning in dat gebied kost veel energie
 • het testen en corrigeren van spanning in de nek als gevolg van gespannen luisteren
 • Touch for Health tips om de dag optimaal te beginnen
 • 14 meridianen, dit zijn energiebanen die door het lichaam lopen. De acupunctuur maakt ook gebruik hiervan.
 • 14 spieren die in verband staan met deze meridianen te testen
 • 5 verschillende versterkingstechnieken, die je bij anderen en bij jezelf kan toepassen
 • een eenvoudige emotionele stress-release (ontlading van stress)
 • eenvoudige pijncontrole
 • testen met behulp van een testpersoon, bijvoorbeeld als je een klein kind of een dier wilt testen
 • voeding testen om te versterken

En wie mij kent, weet dat ik het niet laten kan om als daar gelegenheid voor is, nog meer informatie spui. Het is een pittige cursus, maar ik houd wel rekening met ieders individuele snelheid van leren. Onder andere daarom is het een cursus met maximaal 12 plaatsen.  
Touch for Health heeft in totaal 4 cursussen, ieder steeds 18 uur. Met alleen Touch for Health 1 kun je in principe al mensen in balans brengen, en alle bovenstaande dingen leren, je hoeft niet het vervolg te doen. In de vervolgcursussen Touch for Health 2, TFH3, en TFH4 leer je in totaal 42 spieren testen, en nog meer andere technieken, en krijg je het steeds beter in de vingers. Je gaat ook steeds beter de achtergronden waarom en hoe het werkt te begrijpen, en je leert ook te werken met de chinese elementenleer, die erg boeiend is. Je ontdekt verbanden tussen emoties, kleuren, spieren, geluiden, energiebanen, seizoenen... Het cursusboek is voor alle 4 cursussen te gebruiken. Aan het eind van iedere cursus ontvang je een certificaat wat internationaal geldig is, van de International Kinesiology College. Touch for Health is een goed beginpunt als je verder de kinesiologie in wilt.  

Plaats,Tijd, kosten, praktische dingen

Eerstvolgende data: Touch for health 1: bij voldoende deelname.
Aangezien ik met hooguit 12 mensen werk, gebeurt het in mijn huiskamer, in Wageningen. Gemakkelijk bereikbaar met openbaar vervoer en er is parkeergelegenheid genoeg. Als je je opgeeft stuur ik een duidelijke routebeschrijving. 
De weekeinde cursus is op vrijdagavond, van 19.00 tot 22.00, zaterdag van 9.30 tot 13.00, 14.00 tot 18.30, zondag 10.00-13.00, 14.00 tot 18.00. dit is precies 18 uur. Je mag hier voor het officiele certificaat niets van missen.
Ik hanteer net als bij mijn consulten twee prijzen. De cursusprijs exclusief boek is per cursusdeel momenteel 206,61 euro (plus 21% BTW 43,39 samen 250)(dit is inclusief de kosten voor de terugkomavond, die overigens niet verplicht maar wel aan te raden is). Studenten en anderen met zeer lage inkomens (mensen met uitkering en kinderen) die geen bijdragen van anderen ontvangen en geen spaargeld hebben krijgen 25 euro korting. Ook is deze korting voor iedereen geldig als er 10 of meer cursisten zijn.
Je kunt ook zelf een groep samenstellen van minimaal 6 mensen, of minder mag ook, maar ik wil 200 (excl. BTW) euro per avond (ook de terugkomavond)  daar voor rekenen, of 1200 voor een weekeinde. De prijs van de boeken komt daar nog bij.Het boek kost 65 euro  kun je zelf bestellen, dat is voor alle 4 cursussen bruikbaar. 
De testen doen we staand, waarbij de tester soms even moet bukken of hurken, of met de testpersoon liggend op een mat op de grond. Ook hier moet de tester dan naar keuze bukken, hurken of op (een klein krukje op) de grond zitten. Het is dus wel belangrijk dat de cursist hiertoe in staat is. De cursus is vrij pittig, in de zin van veel lesmateriaal en veel doen op een dagdeel. De moeilijkheidsgraad is op zich niet hoog. Er is geen bepaalde vooropleiding nodig of vereist.
 
Als je je opgeeft, en je hoort niets van mij terug, dan ligt dit misschien aan mijn provider of is er iets met mijn computer. Bel me dan op 0633844492. Je kan sowieso bellen om op te geven. Als ik je nog niet ken, spreek ik je liever ook nog even aan de telefoon. Je kunt me ook bellen of mailen om meer informatie.
 
Disclaimer Touch for Health is geen therapie op zich, maar een serie technieken om het lichaam en de energie in balans te brengen. Voor een therapeut een nuttige aanvulling, en voor een 'leek' een mooie manier om het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest te stimuleren. Met Touch for Health mag je geen medische diagnose stellen, het is geen medische cursus. Er worden geen middelen voorgeschreven. Wie een op de lichamelijke gezondheid gerichte praktijk wil starten wordt aangeraden minimaal een cursus medische basiskennis te volgen. Touch for Health is met geen enkele religie, sekte of filosofisch systeem verbonden.
Voor de duidelijkheid: Touch for Health heeft niet iets met re´ncarnatietherapie te maken, we behandelen in de cursus geen vorige levens, en we stellen geen ja/nee vragen. In mijn eigen praktijk heb ik wel technieken uit Touch for Health gecombineerd met re´ncarnatietherapie, maar de cursus die ik geef is zoals die door het Internationale Kinesiologie-college is voorgeschreven en erkend. Wie toch de combinatie van spiertesten en vorige levens wil zien, kan naar een lezing of workshop komen daarover, of dat zelf organiseren en mij uitnodigen voor de invulling daarvan.

Anita Groenendijk, 0633844492, Rooseveltweg 323, 6707 GN Wageningen, agroenendijk@protonmail.com

www.reincarnatietherapeut.com . www.bodywisdom.nl .
www.zwangertherapie.nl

Touch for Health Links:
https://touchforhealthnederland.nl/

Youtube filmpjes: heerlijk australisch, snel engels: http://www.youtube.com/watch?v=XFxkhnnKJ4A&feature=g-list&list=PLXZFgyP1_eYUClfFI0WVx56vXj0uwnFRt
leuke Sloveense, langzaam en duidelijk engels over Touch for Health: http://www.youtube.com/watch?v=2t30_ZZezqI&list=PLXZFgyP1_eYUClfFI0WVx56vXj0uwnFRt


Een citaat:
TOUCH FOR HEALTH
is een systeem op basis van spiertesten, waarmee je de energiestroom in het fysieke lichaam weer in balans kunt brengen. Dr. John F. Thie, chiropractor in CaliforniŰ, U.S.A., ontwikkelde in de zeventiger jaren Touch for Health. Hij vereenvoudigde de Toegepaste Kinesiologie zodat deze ook toegankelijk werd voor leken. De kern van de methode vormen de spiertesten. Spieren worden getest door met de hand een lichte druk uit te oefenen op een spier nadat deze in een bepaalde stand is gezet. Wanneer de spier de druk niet kan weerstaan spreken we in Touch for Health van een geblokkeerd circuit. Met behulp van diverse massagetechnieken wordt het circuit weer gedeblokkeerd.
Het doel van Touch for Health is het verbeteren van onze lichamelijke en emotionele houding. De wervelkolom speelt hierbij een centrale rol. Deze wordt op zijn plaats gehouden door onze spieren. Wanneer de spieren aan beide zijden van de wervelkolom een gelijke spanning hebben, kunnen we ons soepel bewegen. Er ontstaan problemen wanneer een verschil in spanning optreedt tussen de spieren. Sommige spieren verliezen aan kracht en andere zullen hierop reageren met een verhoogde spanning. Er kan een wervel verschuiven, we voelen ons stijf, krijgen spierpijnen of andere klachten.
Bron: o.a. Kinesiologisch Netwerk Nederland
Startpagina/Re´ncarnatietherapie (incl contact en route)/ Hooggevoeligheid /therapie voor therapeuten/kinderen en re´ncarnatietherapie/ Wie was ik/ voorbeeld van een therapie/Leven tussen de levens in /dieren en re´ncarnatietherapie/therapie op afstand, telefoon of skype/ Niet - eigen energieŰn, zoals geesten en aanhechtingen/Lijst met symptomen/ Links/ biografie
Strangers are just friends waiting to happen.