Startpagina/Re´ncarnatietherapie/ Hooggevoeligheid /therapie voor therapeuten/kinderen en re´ncarnatietherapie/ Wie was ik/ Regressietherapie en Zwangerschap/
voorbeeld van een therapie/Leven tussen de levens in /dieren en re´ncarnatietherapie/therapie op afstand, telefoon of skype/
Niet - eigen energieŰn, zoals geesten en aanhechtingen/Lijst met symptomen/ Links/ biografie  / Contact en kosten 

 

Korte biografie, hoe de therapeute is ontstaan...

 Ik ben Anita Groenendijk, geboren in 1962.

 

Opvoeding

Ik ben grootgebracht in een omgeving waar ik door de omstandigheden gestimuleerd werd voor mezelf na te denken en te ontdekken, en altijd te blijven zoeken en twijfelen. Niemand, behalve de behoorlijk strenge kerk, die me zei hoe alles in elkaar zat, wat ik toendertijd wel vervelend vond, maar waar ik nu dankbaar voor ben. Ik had geen voorbeelden in mijn omgeving die ik wilde zijn, ik heb mezelf opgebouwd uit dromen en fantasieen, en dat later weer afgebroken. Dat zorgde voor een bevrijding. Ik wil ook graag anderen helpen zich los te maken van de beperkingen uit hun verleden. Zoals iedere therapeut ben ik ook begonnen met het hulpverlenerssyndroom. Het hulpverlenerssyndroom betekent ongeveer dat mensen willen helpen uit verborgen redenen, anders dan dat ze zeggen/denken dat de reden is. De hulpverlener probeert anderen te helpen met datgene waar ze zelf mee zit. Zoals bijna iedere therapeut deed ik het voor waardering. In mijn jeugd heb ik geleerd dat het helpen van anderen veel waardering oplevert en tegelijkertijd een soort van afstand van de eigen sores. Inmiddels heb ik er gewoon plezier aan om samen met de client uit te zoeken wat er nou is, en kijken wat we er aan kunnen doen. Het is nu een vak, een leuk en interessant en zinvol vak om te doen. 

Scholing gekregen en gegeven, en andere ervaring

VWO-b, Landbouwuniversiteit met als specialisatie MilieuhygiŰne, onderdeel ArbeidshygiŰne, afgestudeerd in 1987. In 1991 ben ik begonnen met de studie Reincarnatietherapie bij de School voor Reincarnatietherapie Nederland. In 1993 ben ik daarin afgestudeerd. 

Tegelijkertijd begon ik mij via cursussen te verdiepen in aurareading en healing. In 1996 ben ik uiteindelijk gediplomeerd als aurareader bij Margriet van Benthem. 

In 1994 ben ik begonnen met mijn kinesiologie traject. Als eerste natuurlijk de cursussen Touch for Health, waar ik in 2000 instructeur in ben geworden. Vanaf 2002 geef ik onregelmatig cursussen Touch for Health in binnen- en buitenland. Ik heb twee keer de cursus metaforen en touch for health, o.a. bij Matthew Thie zelf gedaan. Ook vanThree in One heb ik een heel aantal modules gevolgd, tussen 1995 en 1998: Tools of the Trade, One Brain, Advanced One Brain, Louder than words, Structural Neurology. Ook is er nog een richting 'edukinesiologie', waarvan ik de cursussen Woordblind, Leefblind (1994) en Braingym 1 en 2 (2003) heb gevolgd. Deze zijn vooral gericht op het leren, concentreren, communiceren, organiseren en focussen, allemaal vaardigheden die een kind op school nodig heeft. M.n. dyslectische kinderen hebben hier veel aan. Ook volwassenen hebben dat nodig in hun werk en persoonlijke leven. In 2008 heb ik twee workshops Applied Physiology gevolgd bij CvK Noord. In 2009 Stress Release 1 en 2. Ik ga af en toe naar congressen met kinesiologie workshops.

In 1994 heb ik een aantal cursussen La Chance Emotional Release Work gedaan, waarin ik heb geleerd waar in het lichaam emotionele ladingen zich kunnen stapelen, en hoe die op een lichamelijke manier los te maken. 

In 1997 ben ik begonnen met de Voice Dialogue opleiding bij Robert Stamboliev. In twee jaar heb ik geleerd om met deelpersoonlijkheden te werken. Het laatste jaar van de opleiding waarin mensen tot trainer worden opgeleid heb ik niet gedaan. 

Na de studie reincarnatietherapie heb ik nog vele modules gevolgd bij o.a. de SRN (verplicht om beroepslid te kunnen blijven bij de Nederlandse Vereniging van Re´ncarnatietherapeuten), o.a.: werken met kinderen, lesdagen bij Roger Woolger en Morris Netherton, beiden wereldbekende regressietherapeuten, lesdagen bij Hans ten Dam, vader van de re´ncarnatietherapie in Nederland, niet-eigen energieŰn, psychopathologie, polariteit, innerlijke man en vrouw, sjamanisme, gedachtenbeelden, opstellingen. Van 1994 tot 1999 heb ik met een groep super- en intervisie gehad van Tineke Noordegraaf, docente bij de SRN. Van 2006-2009 ben ik toehoorder geweest bij de opleiding van Hans ten Dam, Tasso. In 2016 heb ik deze opleiding alsnog met een scriptie over Psychofarmaca en Regressietherapie afgerond.

 Zes maal per jaar heb ik een bijeenkomst met een intervisiegroep met collega's.

In 1998 heb ik mijn eigen website gemaakt, en blijf deze vooralsnog ook zelf updaten..:-)

In 1999 ben ik ge´nitieerd in Reiki 1 en 2. 

In 2001 ben ik lid geworden van Mensa Nederland

In 2003 en 2004 was ik proefstudent bij de opleiding Emotieve Therapie. In 2004 ben ik voor drie jaar docent op deze opleiding geweest. In 2014 ben ik op herhaling gegaan om me de nieuwste inzichten in de Emotieve therapie eigen te maken. In 2016 ben ik officieel emotief therapeut geworden. Vanaf 2019 ben ik leraar in opleiding, vooral voor een nog op te starten opleiding in het buitenland. Zie ook www.emotievecoaching.nl

In 2004 heb ik de opleiding Life Between Lives van de Newton Institute gedaan. Michael Newton, de vader van LBL was daarbij aanwezig. Sindsdien ben ik gecertificeerd LBL-therapeut. 

In 2006 ben ik les gaan geven in regressie- en re´ncarnatietherapie en emotieve therapie op de Academie voor Polyenergetische Therapie. 

In 2006 ben ik gestart met het geven van 2 daagse workshops lichaamswijsheid en Touch for Health aan collega's en studenten in Portugal en Nederland. In 2015, 2016, 2017 en 2018 heb ik deze ook in Turkije gegeven, en in 2015 in India.

Vanaf 1995 geef ik onregelmatig lezingen over mijn vakgebied, In totaal al meer dan 15 keer, o.a. over spirituele regressie, reincarnatietherapie, niet-eigen energieen.

Vanaf begin 2008 tot en met oktober 2014 ben ik bestuurslid geweest van de European Association of Regression Therapy (EARTh) . 

In 2016 ben ik in de redactie van het ledenblad van de beroepsvereniging NVRT gegaan. Later dat jaar ook in het bestuur van deze vereniging en ben nog seeds bestuurslid.

Ik geef vanaf 2004 tot op heden ieder jaar workshops of demonstraties op internationale bijeenkomsten van regressietherapeuten. 

Vanaf 2009 werk ik ook op afstand via telefoon of skype e.a online videochats.

In 2015 en 2016 heb ik de voor de verzekeraars verplichte opleiding 14 daagse Psychosociale Basiskennis gedaan bij de Tasso, de examens bij het CECZ gehaald, afgesloten met een door CPION erkend diploma. Hierdoor worden mijn consulten nog door enkele verzekeraars vergoed. De verzekeraar die het verplicht stelde, het CZ/Ohra, heeft 2 jaar na deze eis de vergoeding gestaakt.

Vanaf 2016 geef ik ook de workshop ''Even naar een vorig Leven'' voor mensen die ge´nteresseerd zijn in vorige levens en dat kort zelf willen ervaren. 

Vanaf 2018 geef ik korte reincarnatiereadings op beurzen en online per videochat.


Religie?

Geboren op Goeree- Overflakkee, een dominee die ik sprak noemde het eens: het eiland van de Heiland. Opgevoed met behoorlijk zware Nederlandsch Hervormde achtergrond, heb ik mij langzaam maar zeker ontworsteld aan de angst voor de eeuwigdurende Hel en Verdoemenis. Door logisch na te denken kwam ik er niet meer onderuit: het is gewoon niet rechtvaardig als de een wel naar de hemel gaat, en de ander niet. Hoe kun je fijn in de hemel zitten, terwijl je weet dat er een hel is waar ontelbaar veel mensen voor in de eeuwigheid lijden? En dat er maar 1 leven met ook maar 1 persoonlijkheid voldoende is om geoordeeld te worden. Pech voor wie een ongelukkige jeugd had en de criminaliteit in is gegaan, pech voor diegene die niet bij de goede sekte/kerkgenootschap/vereniging/profeet is aangesloten, pech voor al die mensen die uberhaubt niet de goede religie hebben.. Ik heb nooit (erg) getwijfeld dat er 'iets' meer moet zijn dan alleen de materie en blinde driften vanuit onze genen. Ik kon me ook niet voorstellen dat ergens een god of goden zijn, die lijken op mensen, en die dezelfde nukken en ego's hebben als mensen. Of hogere wezens die het of goed of slecht met ons voor hebben. Ik denk, dat zo gauw je probeert 'het' te definiŰren, je de plank al mis slaat. Daarom trekt het boeddhisme me, in de meer pure vorm zoals zen gaat het er juist om om alle concepten van wat je denkt dat de werkelijkheid is, of wie je zelf bent, los te laten, en je open te stellen voor wat er dan wel is. Ook bij yoga gaat het daarom. Ik geloof wel in re´ncarnatie, omdat ik steeds vorige levens tegenkom in mijn praktijk en bij mezelf.

Startpagina/Re´ncarnatietherapie/ Hooggevoeligheid /therapie voor therapeuten/kinderen en re´ncarnatietherapie/ Wie was ik/ Regressietherapie en Zwangerschap/
voorbeeld van een therapie/Leven tussen de levens in /dieren en re´ncarnatietherapie/therapie op afstand, telefoon of skype/
Niet - eigen energieŰn, zoals geesten en aanhechtingen/Lijst met symptomen/ Links/ biografie  / Contact en kosten 

 

 

Contact en kosten