Startpagina/Re´ncarnatietherapie/ Hooggevoeligheid /therapie voor therapeuten/kinderen en re´ncarnatietherapie/ Wie was ik/ Regressietherapie en Zwangerschap/
voorbeeld van een therapie/Leven tussen de levens in /dieren en re´ncarnatietherapie/therapie op afstand, telefoon of skype/
Niet - eigen energieŰn, zoals geesten en aanhechtingen/Lijst met symptomen/ Links/ biografie  / Contact en kosten 


Regressietherapie en Lichaamswijsheid

Workshops en lezingen door Anita Groenendijk

Zoals je wel weet, heeft het lichaam zijn eigen wijsheid, en is het verbonden met de emoties maar ook met spiritualiteit. Het lichaam is verbonden met het onderbewuste, en via het persoonlijke onderbewuste ook met het transpersoonlijke. Zodat we via het lichaam uiteindelijk ook contact hebben met vorige levens. In dit leven beleven we alles via het lichaam! Zelfs subtiele energieen kunnen we alleen waarnemen via lichamelijke sensaties. In feite is er niet een scherpe grens tussen het lichamelijke energetische, spirituele, alles is verbonden en loopt door elkaar heen, op diep nivo is het allemaal gelijk. Daarom heb ik de woorden lichaam en wijsheid ook met elkaar verbonden.

Via het lichaam kunnen we contact maken met de wijsheid van de ziel, en met herinneringen van andere expressievormen/vorige levens. Natuurlijk zijn er ook andere manieren om dat te doen, via de mentale trances van hypnose en visualisatie. Maar uiteindelijk hebben alle problemen altijd een fysieke locatie in het lichaam, en dat is ook via het lichaam zonder omwegen op te vragen.

Met technieken afkomstig uit de kinesiologie (spiertesten) en geinspireerd op de emotieve therapie (communiceren met en integreren in het gevoelscentrum) kunnen allerlei soorten ladingen snel en effectief worden opgespoord en opgelost, sneller dan de meeste reincarnatie/regressietherapeuten gewend zijn. Met het spiertesten kan ook gecheckt worden of de ladingen inderdaad weg zijn, en of er nog iets nodig is. Ook wordt deze techniek toegepast bij het opsporen van en informatie opvragen over aangehechte niet-eigen energie en entiteiten. Verder is de spiertest zoals ik die toepas en in mijn workshops doorgeef geschikt om in te zetten bij bewustzijnsvernauwingen en andere complicaties in regressies.

Hieronder geef ik een overzicht van de workshops die ik kan geven. Onder de tabel is de uitleg te vinden waar het over gaat. Erbij staat ook voor wie de workshops geschikt zijn, sommigen zijn ook door het algemeen publiek te volgen, andere zijn alleen voor regressietherapeuten, of gevorderde studenten. Als er data zijn staan die erbij. Ik geef ook graag gastcolleges, ik ben te boeken voor lezingen en workshops, van een tot meerdere dagen. Ik kan de inhoud van de workshops ook afstemmen op de studenten, school en beschikbare tijd. Meer informatie is per mail op te vragen: a.groenendijk@chello.nl

Overzicht en uitleg

ACTIVITEIT UUR/DAGEN DATA

MINIMAAL NIVEAU

CERTIFICAAT
1. Introductie en leren van de spiertesttechniek 3 uur


publiek
ja
2. Opsporen van aanhechtingen van niet-eigen energieen, van levenden en overledenen, met de spiertesttechniek.

student regressietherapie, en 1.
ja
3. Het gebruik van spiertesten in regressies 2 dagen student regressietherapie, 1. en 2.
ja
4. terugkom/demonstratie/oefen/infodag 1 dag


Om te oefenen: 1.2. en 3.; om toe te kijken en/of client te zijn: student regressietherapie of na overleg.
-
5. Lezing met demonstraties over het gebruik van lichaamswijsheid in regressietherapie 3 uur   student regressietherapie
-
6. algemene lezing over reincarnatietherapie, met demonstratie en vragen uit het publiek 3 uur   publiek
-
7. algemene lezing plus demonstratie over aanhechtingen, geesten en andere niet-eigen energieen 3 uur   publiek
-
9. Groepssessie I 3 uur   publiek
-
10. Groepssessie II 3 uur   publiek
-
11. Demonstratiedag, 3 sessies plus bespreking. 6 uur   student regressietherapie
-
12. Supervisie (groep), stage, meenemen eigen client (individuele begeleiding) variabel   therapeut regressietherapie
ja
13. Lezing over het leven voor de geboorte en na de dood, aan de hand van onderzoek naar reincarnatie en bijna-dood ervaringen. 2 -3 uur   publiek-verzorgers in de ouderen en stervensbegeleiding,
-
14. Lezing over de reis van de ziel en spirituele regressie 2 uur
publiek
-
15. Cursus Emotionele Vrijheid (EFT) Heel snel ongewenste emoties oplossen. werkt enorm goed. 3 uur   publiek
indien gewenst, bewijs van deelname
16. Touch for health 1 tm 4 18 uur per cursus.  
publiek
internationaal erkend certificaat
17. NIEUW! Inspiratie uit je vorige levens. iedereen in groep krijgt korte sessie.
1 middag of avond

publiek
-

Uitleg workshops en lezingen

1. Introductie en leren van de spiertesttechniek

In deze korte inleidende workshop, die niet apart wordt onderwezen, maar voorafgaat aan 2., 3. en 14. leren de deelnemers de basistechniek van het spiertesten. aan de orde komen: contact maken, het drukken, water testen, reversal en switching testen en corrigeren, en de ja/nee test.

2. Opsporen en losmaken van aanhechtingen van niet-eigen energieen, van levenden en overledenen, met de spiertesttechniek.

Met de spiertesten kan eenvoudig aangehechte energie worden opgespoord. Dit kan energie of beinvloeding door een nog levende persoon zijn, of (delen van) een gestorven persoon. (geest, ofwel obsessie). Via de spiertesten kunnen er vragen over gesteld worden, en gecheckt wat er nodig is. De cursisten krijgen een protocol wat ze kunnen gebruiken voor een hele schoonmaaksessie. Na het loslaten kan er getest worden of de energie echt weg is en of deze nog terug kan komen. In deze workshop is een demo, en het zelf oefenen van de cursisten inbegrepen.

3. Het gebruik van spiertesten in regressies

De spiertest kan op vele momenten in een sessie worden ingezet, maar ook gebruikt worden om de hele sessie te begeleiden. De spiertest kan gebruikt worden bij: het opstellen van een doel, en checken hoeveel delen het bereiken van het doel nog verhinderen. zo kan de voortgang van het deblokkeren van het doel door de sessies heen bijgehouden worden. Verder is het zeer bruikbaar bij: bewustzijnscomplicaties zoals verwarring, bewusteloosheid, drugs, vergif, uittredingen, magie. met spiertesten kan informatie worden opgevraagd over wat er gebeurt en wie wat doet en is, de meest effectieve en efficiente (minst energie kostende) verwerkingsmethode kan worden bepaald, en aan het eind van de sessie kan worden gecheckt wat er nog zit of opgehaal moet worden, of dat het klaar is. De cursisten krijgen een protocol met alle mogelijke manieren waarop de spiertest in een sessie gebruikt kan worden, inclusief als inductiemethode. In deze workshop is een demo, en het zelf oefenen van de cursisten inbegrepen.

eventueel kan dag 1 los worden gevolgd, afhankelijk van de samenstelling van de groep (voorrang hebben diegenen die het hele weekeinde komen). Hierin leer je: spiertesten, op zo'n manier dat je het kan gebruiken in je praktijk en tijdens regressiesessies. Ook leer je twee belangrijke protocollen die je zou kunnen gebruiken als een sessie niet vanzelf gaat. Of als je gewoon snel en effectief veel wil doen in een sessie.

Inhoud: (5 dagdelen)
ochtend 1: demosessie van 30 minuten
Leren testen: staand (om het gevoel te krijgen wat nodig is om goed te kunnen testen) en liggend of zittend(om tijdens een sessie te kunnen gebruiken).
Voortesten: om goed te kunnen testen is het ook nodig om enkele voortesten te doen. deze voortesten en de correcties ervan kunnen ook al heel helend werken. Je leert 3 voortesten: reversal, waarin de energiestroomrichting in de belangrijkste meridiaan wordt gemeten, en zo nodig gecorrigeerd. Dit helpt mensen om een geblokkeerd hoofd los te laten en de energie in het lichaam weer te laten stromen. Switching, waar wordt gemeten of er een vastloper is in het hoofd, wat kan gebeuren als er te veel ''programmaatjes'' aanstaan. Je leert ook hiervoor de correctie. En als laatste leer je ook te testen of iemand genoeg vocht heeft.
Als deze drie zaken uit balans zijn, is het A: onprettig voor de persoon, en B: moeilijker om de spiertest in de sessie toe te passen.

middag 1: demosessie van 30 minuten
Leren werken met afwisselend open en gesloten vragen. Bij spiertesten gebruik je vragen waar alleen een ja of nee of misschien/weet niet uit kan komen. hoe wissel je dit makkelijk af met de gebruikelijke open vragen?
Leren opsporen van niet eigen energie met spiertesten. Je krijg een protocol van 2 pagina's wat je geheel of gedeeltelijk kan gebruiken om iemand schoon te helpen worden van niet eigen energieen. Dit kan een hele eerste sessie zijn met een client.

Ochtend 2: demosessie van 30 minuten
Het gebruik van spiertesten in de inductie. je leert een heel eenvoudige en zeer doeltreffende snelle manier om direct naar het punt in het verleden te gaan waar je werken moet.

Middag 2: demosessie 30 minuten x 2
Het gebruik van spiertesten in een regressie-sessie. Er wordt getoond hoe je op verschillende punten van de sessie een spiertest kunt gebruiken. onder andere: checken of iets eigen of niet eigen is; hoe spiertesten in te zetten bij bewustzijnscomplicaties; bij twijfel als middel om te vragen wat voor interventie nodig is, bijvoorbeeld fysiek psychodrama of meer gefocust een visualisatie; aan het eind om af te checken of er nog iets nodig is. hier wordt natuurlijk ook mee geoefend. je krijgt ook een protocol van 6 pagina's.

Ieder dagdeel wordt geoefend. Iedereen is zowel therapeut als client minimaal 1 keer per dag.
Deze bijscholing is geldig zowel voor de NVRT, TASSO en EARTh.

Terugkomdagdeel (datum af te spreken): demosessie 30 minuten; vragen en samen oefenen.

Kosten: 200 Euro excl. BTW. . Wie de workshop eerder heeft gevolgd kan voor 60 euro meedoen.
Inclusief: thee, koffie, versnaperingen, syllabus van 16 pagina's, certificaat van deelname.
Exclusief: lunch.

Plaats: Dit is afhankelijk van het aantal deelnemers. Tot 10 deelnemers kunnen in mijn huis terecht, in Wageningen. er is een aantal oefenplekken, en het is gemakkelijk met parkeren en openbaar vervoer. Bij meer deelnemers (maximaal 15) wordt gezocht naar een centraal gelegen professionele zaal. Hier kunnen dan kosten bij komen voor een lunch, afhankelijk of dat verzorgd wordt. Als je deel wil nemen, centraal zit en zelf een mooie ruimte met matrassen ter beschikking hebt, laat het me ook weten, dan overleggen we daarover.

Opgave: mail me. Als je zowiezo liever in een professionele zaal wil ook bij weinig deelnemers, en daar 30 euro meerkosten voor wil betalen (de meerkosten zijn bij 10 of minder deelnemers), laat het me weten.

4. terugkom/demonstratie/oefen/infodag

Cursisten van 1, 2 en 3 kunnen deze dag vragen stellen, weer een demonstratie zien of meemaken, en oefenen. Oefenen is bij deze techniek erg belangrijk, om het in de vingers te kunnen krijgen, en op de juiste manier vragen te kunnen stellen, en manier van vragen af te wisselen. Deze dagen zijn ook open voor een beperkt aantal belangstellende collega's, die op deze manier kennis kunnen maken met de eenvoud en werkzaamheid van Lichaamswijsheid..

5. Lezing met demonstraties over het gebruik van lichaamswijsheid in regressietherapie

Deze lezing is al verscheidene malen gehouden, op opleidingen en bij internationale bijeenkomsten van reincarnatietherapeuten.

6. algemene lezing over reincarnatietherapie, met demonstratie en vragen uit het publiek

Er wordt een overzicht gegeven van verschillende manieren van het verkrijgen van informatie over vorige levens verkrijgen. Een wat uitgebreidere uitleg vindt u hier.

7. algemene lezing plus demonstratie over aanhechtingen, geesten en andere niet-eigen energieen

Tijdens deze lezing wordt een overzicht gegeven van een aantal mythen, maar vooral verteld en gedemonstreerd wat het is, en waarom er geen bescherming nodig is. Voor meer informatie zie ook mijn pagina daarover.

 

terug naar de overzichttabel

9. Groepssessie I

Groepsvisualisatie met behulp van een ontspanning. Deelnemers zitten of liggen gemakkelijk en reizen hun onderbewuste verhalen in met behulp van een geleide fantasie. Het is mogelijk een thema te nemen, zoals Middeleeuwen, tweede wereldoorlog, Atlantis, Egypte, Shamanen, eerste begin op aarde.. Na de sessie uitwisseling van ervaringen. Dit is voor mensen die al kunnen visualiseren.

10. Groepssessie II

''Waar kennen we elkaar van'''..Groepsregressie met behulp van 1 deelnemer. Via spiertesten en regressie komen we er achter waar de leden van de groep elkaar van kennen. Dit kan met een al bestaande groep, maar is heel goed mogelijk met losse deelnemers. toeval bestaat niet, als er een groep bijeenkomt voor een sessie als deze, is er een gemeenschappelijke achtergrond. Zeer boeiende sessie, waarin je diep geraakt kan worden door je eigen, maar ook daar andermans vorige levens.

11. Demonstratiedag, 3 sessies plus bespreking.

Deze dag kan zowel voor collega's als voor het algemene publiek georganiseerd worden. De invulling en uitleg bij de sessies zullen anders zijn. Ook deze dag kan met behulp van een thema ingevuld worden. Zowel tijdperken, als lichamelijke of geestelijke klachten kunnen als thema genomen worden.

12. Supervisie (groep), stage, meenemen eigen client (individuele begeleiding)

Een groep kan mij boeken voor supervisie, al dan niet over het gebruik van spiertesten. Ook ''klassieke'' reincarntietherapievraagstukken kunen besproken worden. Stage: Na overleg met client is het mogelijk om bij een sessie die ik doe met een client aanwezig te zijn. Daarna is er zonder de client nog een half uur nabespreking, met uitwisseling, waar ook kritische vragen mogelijk zijn. Ook kan een therapeut die met een client op bij een moeizame fase in het therapieproces zit, komen voor een enkele sessie, waar ook weer een nabespreking op volgt.

13. Lezing over het leven voor de geboorte en na de dood, aan de hand van onderzoek naar reincarnatie en bijna-dood ervaringen.

Aan de hand van onderzoeken zoals die van Stevenson naar de vorige levensherinneringen van jonge kinderen, Bijna dood Ervaringen, allerlei verschijnselen rond het sterfbed maar ook rond de geboorte van een kind.

14. Lezing over de reis van de ziel

Zie mijn pagina daarover 

15.Cursus Emotionele Vrijheid

In slechts een paar uur leert u een eenvoudige maar heel doeltreffende techniek om emoties die uit balans zijn op te lossen. Met kloppen op bepaalde punten van hoofd en handen en het herhalen van beladen zinnetjes worden emoties ontladen, alsook moeilijkheden met andere mensen zoals familieleden of op het werk, stress, machteloosheid, etc. Ik gebruik deze techniek heel vaak bij mijn clienten en leer deze ook. de verhalen zijn zeer positief. iedereen kan dit leren voor zichzelf. Zie ook de (engelstalige) website www.emofree.com voor uitgebreide uitleg en succesverhalen.

17. Inspiratie uit je vorig leven. iedereen in de groep krijgt een korte sessie, ook zijn er enkele groepsoefeningen en visualisaties. We gaan naar een vorig leven door middel van een combinatie van geleide visualisatie en spiertesten. Door de intense focus die er is doordat we met een kleine groep werken, komen de ervaringen en beelden gemakkelijk. We richten op een vorig leven wat nu iets aan jou te vertellen heeft. Vaak blijkt dit leven ook iets aan meerdere deelnemers uit de groep te vertellen. het is een magische bijeenkomst. Maximaal 12 deelnemers.

Voor de duidelijkheid: het spiertesten gaat niet zoals bij NEI, waar de behandelaar een protocol afwerkt en de cliŰnt mededeelt wat er was en hoe het verholpen is. Het is heel organisch geintegreerd in een normale regressie-sessie. Het staat ook niet op de voorgrond tijdens een sessie, het is een extra zeer nuttige techniek.


terug naar de overzichttabel

Anita Groenendijk.
Voor de therapiewebsite: www.reincarnatietherapeut.com.

info@bodywisdom.nl

Startpagina/Re´ncarnatietherapie/ Hooggevoeligheid /therapie voor therapeuten/kinderen en re´ncarnatietherapie/ Wie was ik/ Regressietherapie en Zwangerschap/
voorbeeld van een therapie/Leven tussen de levens in /dieren en re´ncarnatietherapie/therapie op afstand, telefoon of skype/
Niet - eigen energieŰn, zoals geesten en aanhechtingen/Lijst met symptomen/ Links/ biografie  / Contact en kosten