Startpagina/Re´ncarnatietherapie/ Hooggevoeligheid /therapie voor therapeuten/kinderen en re´ncarnatietherapie/ Wie was ik/ Regressietherapie en Zwangerschap/
voorbeeld van een therapie/Leven tussen de levens in /dieren en re´ncarnatietherapie/therapie op afstand, telefoon of skype/
Niet - eigen energieŰn, zoals geesten en aanhechtingen/Lijst met symptomen/ Links/ biografie  / Contact en kosten 


Emotieve therapie en coaching

Emotieve therapie werkt zeer goed bij verbetering van persoonlijke en professionele effectiviteit
Bij Emotieve Therapie wordt er van uitgegaan dat alle beperkende gedragingen, die vaak uiteindelijk een burnout veroorzaken, hun oorsprong hebben in onverwerkte emotionele ladingen en daaraan gekoppelde gedragspatronen vanuit situaties in het verleden. Deze ladingen en patronen worden opgespoord, en worden in het heden op een effectieve manier ontladen. Het kan nodig zijn om traumatiek uit het verleden op te sporen en duidelijk te krijgen, maar vaak hoeft dat niet. Als de lading getriggerd is kan deze door de zenuwcellen die zich in de buik bevinden (Second brain, zie dit artikel ) via focusing van de aandacht worden ontladen. Door dit te doen verdwijnt de reflex om op situaties die aan eerdere ervaringen herinneren met angst, verdriet, woede, terugtrekkende beweging of juist aanval te reageren, en kan men adequaat actie ondernemen, zonder energieverlies.

De methode, die wordt toegepast in een serie van 9 vierwekelijkse consulten, heeft al bij veel mensen blijvend resultaat opgeleverd. Met name sensitieve mensen die na verloop van tijd hun evenwicht verliezen in ook alledaagse situaties, hebben veel baat hierbij.  De vier weken tussentijd zijn nodig omdat de sessies vrij intensief zijn en datgene wat veranderd is tijd nodig heeft om te 'wennen'. Er ontstaat nieuw gedrag en daar moet men mee oefenen. Dat gebeurt vanzelf.

In de loop van die vier weken komt datgene naar boven wat in de volgende sessie 'aan de beurt' is.
 
Deze 9 sessies hebben een volgorde.
Na de intake (sessie 1) volgen de 3 generieke sessies, waarin ladingen van angst, verdriet en boosheid worden opgespoord en ontladen.
De vijfde en zesde sessies  behandelen de relatie met anderen en eigenwaarde/zelfvertrouwen.
Na deze sessies zijn er al zeer veel ladingen definitief verdwenen.
In de zevende sessie wordt gekeken naar nog bestaande belemmerende gedragspatronen die er nog zijn vanuit gewoonte (blijdschapsessie).
De achtste sessie bevat coaching in verband met de nu al veranderde gedragspatronen, en wordt de kernovertuiging die onder al die ladingen die we al verwijderd hebben zit verwijderd. Hiervoor gaan we meestal vrij ver terug in het verleden.
In de negende sessie vindt nog meer coaching plaats over het omgaan met de nieuwe persoonlijke werkelijkheid, en worden alle restladingen die nog op dat moment aandacht vragen behandeld. Ook vindt er een koppeling plaats met het meer intuitieve deel waar ook vertrouwen in het zelf en het eigen oordeel vergroot wordt.

Een half tot 1 jaar na deze 9 sessies is het aan te raden nog 1 of 2 coaching sessies te doen, om de uitdagingen die men tegenkomt nu oude gedragingen niet meer nodig zijn en vaak ook niet meer werken, te behandelen. Als metafoor: je komt er achter dat je altijd verkeerd hebt gelopen met pijn tot gevolg. Maar het was de enige manier die je kende. Nu die manier is afgeleerd kun je misschien nog een paar keer vallen voor je het helemaal automatisch goed doet. Het kan spannend zijn om weer helemaal opnieuw te leren lopen, op een gezonde manier.

Resultaten van de Emotieve Therapie zijn onder meer:


Tijd en kosten

Je kunt per sessie afspreken, de kosten zijn in principe voor particulieren 140 euro per consult van twee uur (therapie). Dit kan zowel online als offline.
Voor een zakelijke factuur (coaching) zijn de kosten 145 euro. Het tarief is in 2023 BTW-vrij.
Voor werkgevers zijn de kosten 1500 Euro voor het hele traject.
Voor bedrijven is er de mogelijkheid om bij meerdere clienten op de bedrijfslocatie te werken.


Het traject van de hele emotieve procestherapie beslaat 10 afspraken van elk 1,5-3 uur. De frequentie is 1 keer per drie a vier weken, het proces duurt 7 a 8 maanden, plus een terugkomconsult na 6 maanden na afloop..

De sessies worden deels vergoed door een aantal verzekeraars.

De therapeut
Naast mijn diverse therapeutische opleidingen (regressietherapie, kinesiologie, emotieve therapie) heb ik een SNRO- erkende jaartraining voor psychosociale basiskennis gevolgd en blijf die jaarlijks updaten. Dit is een verplichting om vergoedbaar door de verzekeraars te blijven. Ook voldoe ik aan alle vereisten die vanuit de Wet klachten en kwaliteit gezondheidszorg (Wkkgz) gesteld worden. Ik voer mijn praktijk sinds 1993.

Contact

Anita Groenendijk,

agroenendijk@protonmail.com
(dit is een veilig mailadres. ik raad het gebruik van protonmail aan als je privacygevoelige info wilt delen)

06-33844492 voor bellen of whatsapp
Rooseveltweg 323, Wageningen


Meer informatie

Informatie over regressietherapie bij mij
Informatie over de achtergrond van de therapeut
Informatie als u een klacht heeft
Privacyverklaring

Meer informatie over emotieve therapie op de website van de School voor Emotieve Therapie, bovenstaande lijst komt van deze website. 


Startpagina/Re´ncarnatietherapie/ Hooggevoeligheid /therapie voor therapeuten/kinderen en re´ncarnatietherapie/ Wie was ik/ Regressietherapie en Zwangerschap/
voorbeeld van een therapie/Leven tussen de levens in /dieren en re´ncarnatietherapie/therapie op afstand, telefoon of skype/
Niet - eigen energieŰn, zoals geesten en aanhechtingen/Lijst met symptomen/ Links/ biografie  / Contact en kosten