Startpagina/Reïncarnatietherapie/ Hooggevoeligheid /therapie voor therapeuten/kinderen en reïncarnatietherapie/ Wie was ik/ Regressietherapie en Zwangerschap/
voorbeeld van een therapie/Leven tussen de levens in /dieren en reïncarnatietherapie/therapie op afstand, telefoon of skype/
Niet - eigen energieën, zoals geesten en aanhechtingen/Lijst met symptomen/ Links/ biografie  / Contact en kosten 

 

Allergieën

Vaak krijg ik te maken met cliënten met allergieën of (voedsel) intoleranties:

* Allergieën waarvan men weet dat men ze heeft
* Allergische reacties zoals huidklachten, voortdurend verkouden etc. terwijl men niet weet waar het door komt
* Vage klachten zoals vermoeidheid, afscheiding, darmklachten, die tijdens de sessie ook met allergieën blijken te maken kunnen hebben

Aan de hand van een lijst met voedingsmiddelen en omgevingsfactoren zoals stof, pollen, metalen, etc. gaan we met spiertesten na op welke stoffen u allergisch of intolerant reageert.
Dan zijn er vier mogelijkheden

* we testen of ik u kan desensitiveren voor de stof door middel van technieken uit de kinesiologie.
* het kan nodig zijn (tijdelijk) het voedingsmiddel uit het dieet weg te laten, een ander wasmiddel of crème te gebruiken, etc.
* met een of meerdere sessies de psychische achtergrond, die er ook altijd is, aan te pakken. Bijvoorbeeld een persoon die allergisch voor katoen bleek te zijn, had een vorig leven waarin hij omkwam door verstikking in een zwaar katoenen gordijn. Of de persoon met een allergie voor katten die door een leeuw was aangevallen.
* U accepteert dat u deze klacht nu eenmaal hebt, wat uiteraard ook in orde is.

Depressie

Behandeling van depressie. Er zijn verschillende soorten depressie en ieder mens is uniek. Er is depressie die gepaard gaat met angstaanvallen, hartkloppingen etc. Deze is wat acuut. Er is depressie die samen gaat met hooggevoeligheid. men voelt zich nooit zichzelf. Er is depressie die heel chronisch is. Men heeft al heel lang geen zin meer in het leven, kan zich niets leuks herinneren. Wat depressies gemeen hebben: weinig energie, veel moe, vaak al bij het wakker worden uitgeput. Men heeft nergens zin is, alles gaat met moeite. Men vraagt zich af, waar leef ik voor, voor mij hoeft het allemaal niet. Er kunnen ook allerlei lichamelijke klachten zijn, van hoofdpijn tot darmklachten. Vaak gebruiken depressieve mensen veel suiker, is er zelfs sprake van suiker- of andere verslavingen. Ze krijgen van andere mensen dingen te horen als: kop op, of stel je niet aan, ga eens wat doen en men voelt zich ook daardoor onbegrepen.
Als er duidelijk angsten zijn, bange gedachten, of meer lichamelijk: hartkloppingen, veel zweten, nachtmerries, spanningen, ga ik eerst uitzoeken wat dat voor angsten zijn, en waar ze vandaan komen. Ook andere emoties gaan we na, of en waar die er zijn, en waar het door komt. Bij depressieve mensen zit meestal veel opgekropte woede vast, vaak nog uit de jeugd. Het gevoel dat ze er niet mogen zijn. Het uitzoeken wat er nog aan emoties vast zit gebeurt via het gesprek, maar vooral via spiertesten. Dit is een methode om aan het lichaam te vragen wat er aan de hand is. Dit werkt bij iedereen. Een andere mogelijkheid die ik wel tot mijn beschikking heb, maar weinig gebruik, is via hypnose.

Ik ga na of er iets dwars zit uit de huidige situatie, bijvoorbeeld van het werk of van de thuissituatie. Ik geef ruimte aan alle gevoelens die misschien al een tijdje opgekropt zitten daarover. Daarna gaan we kijken wat er nog dwarszit uit het verleden. Vaak reageren we niet zozeer op een situatie nu, maar meer onbewust nog op iets van vroeger, wat omhoog-geroepen wordt als iets uit het nu er op lijkt. Dat verleden is vaak iets wat al vergeten was, dus wat men nu niet meer bewust weet. Via de spiertesten komen we er achter wat er uit het verleden nog dwars zit. Na het inzicht komt het verwerken.
Het heeft geen zin om nog vast te blijven houden aan oude angsten en wrokgevoelens. Er is altijd een moment waarop je weer kan gaan kiezen. Ik heb verschillende manieren om je te helpen het verleden te verwerken, al moet je het natuurlijk uiteindelijk zelf doen. Dit is een proces wat tijd kost. Je hebt tenslotte je hele leven er over gedaan om te komen waar je nu bent. Daarom zit er tussen sessies minimaal 1 week, en is het ook in orde als het maar 1 keer per maand is. Ook tussen de sessies door gaat het proces verder.
Als oude, vastgebakken, onderdrukte emoties wat losser zijn komen te zitten en misschien zelfs verdwenen, gaat het proces weer een laag dieper. We komen dan bij je geloofsovertuigingen over jezelf. Mensen die depressief zijn hebben meestal heel veel kritiek op zichzelf, en vinden zichzelf niet veel waard. Dat is niet de waarheid, maar dat is wel wat mensen over zichzelf geloven. Gek genoeg wil zo'n overtuiging zichzelf in stand houden, en kan heel hardnekkig de kop op blijven steken. Dan is het nodig om weer naar het verleden te gaan, en zoeken waar je je eigenwaarde bent verloren, met het idee om het weer terug te gaan vinden en opbouwen.

Meestal loopt het tijdens een therapie wat door elkaar wat we doen. Soms zijn we bezig met oude kwaadheid te verwerken, soms komt er een heel verdrietig kind naar voren, of zelfs, als je daar voor open staat, een vorig leven (is niet noodzakelijk, maar kan wel helpen). Soms zijn we alleen in het nu bezig, versterken wat er nu wél positief is. Iedere sessie kan je helpen om verder te komen in je proces. Het is mijn ervaring dat vooral de chronische depressie een langdurig herstelproces nodig heeft. Maar het is wel mogelijk dat je uiteindelijk weer de zin van het leven ontdekt. 

We gaan ook kijken wat voor chemische oorzaken/bijzaken er in de depressie zitten: hieronder een lijst met mogelijke chemische oorzaken-bijverschijnselen. Er kunnen een of meer van deze oorzaken ook spelen.

1 hormonale onbalans. bijvoorbeeld pilgebruik kan dit veroorzaken.

2 essentiële aminozuur tekorten met name tryptofaan. (zit veel in kalkoen, melk, banaan)

3 serotonine tekort. st janskruid helpt daarbij. let op: dit niet zomaar gaan gebruiken als er al andere antidepressiva gebruikt worden!

4 onderactieve schildklier: geeft ook : geheugenprobleem; chronische spierpijn; langzame hartslag; vermoeidheid.

5 te weinig essentiële vetzuren. kan te merken zijn aan droge huid, huid met schilfers, of kleine harde puntjes in de huid. omega vetzuren kunnen helpen. in vis,  teunisbloemolie, onbewerkte sesamolie, avocado, druivenpitolie. Er zijn ook verschillende goede commerciële oliën te koop.

voor het stabiliseren van vetten: eet gember, veel zwarte peper, tijmolie, rauwe  noten, zeewier, zaden, vis, tempeh, avocado en bonen.geen mosterd, pindakaas, pinda-olie, room, boter, eigeel, krab

6 allergieën : overgevoeligheid. is vaak in verband met candida. uit (laten) zoeken welke allergenen, en welk dieet en welke middelen.

7 hypoglycemie (kan ook rol spelen bij alcoholisme): geen suiker, hoge eiwit, lage zetmeel dieet. grazing through the day. pas na 4 maanden weer fruit. zie ook bij 6. kan met candida te maken hebben.

8 stress, zwakke weerstand, trauma (psychische oorzaken)

9 toxische blootstelling. voeding, Kwik in de mond (en dat kan weer candida overlast veroorzaken) 

10 straling

11 te weinig beweging

12 te weinig licht.


Hoofdpijn

Er zijn verschillende soorten hoofdpijn, heel grofweg in te delen in

*  Migrainehoofdpijn, gaat vaak gepaard met vlekken voor de ogen, flitsen, duizeligheid, overgevoeligheid voor licht.
*  Overige hoofdpijn, variërend van druk achter de ogen, op de slapen, tot doffe zeurderige pijn en steken op verschillende plaatsen

Hoofdpijn kan vele oorzaken hebben. Het is altijd nodig om ermee naar de gewone huisarts te gaan, eventueel laten onderzoeken door een neuroloog.
Vaak levert dit niets concreets op. Men moet er maar mee leren leven. Op zich is daar niets mis mee, maar het is wel zo, dat ieder signaal dat het lichaam geeft, iets te beteken heeft.

Tijdens de sessie gaan we op zoek naar lichamelijke, emotionele, geestelijke, energetische of zelfs chemische oorzaken voor de pijn. Met spiertesten gaan we alle mogelijkheden af. Soms verwijs ik door naar een osteopaat, die kan voelen hoe de schedelbeenderen zitten, en of die genoeg kunnen bewegen.

Hoofdpijn heeft heel vaak een oorzaak in de geboorte van dit leven, waar veel druk op het hoofd is geweest. Dit grijpt dan vaak weer terug op vorige levens, waar men is gestorven door een klap, een val, een ontploffing, een rotsblok etc. Door dit her te beleven, is het los te laten.

Vermoeidheid

Vermoeidheid kan verschillende, vaak meerdere oorzaken hebben. het kan ook zeker samengaan of samenvallen met hooggevoeligheid.

Fysiek: Uitgeput door maanden of jarenlang te hard werken, te weinig rust, te weinig slaap. De behandeling richt zich dan op leren ontspannen, de oorzaken van het te hard werken en/of te slecht slapen opzoeken en aanpakken. Oorzaken kunnen zijn: angsten, waardoor workaholism kan ontstaan, of het slechte slapen, of minderwaardigheidsgevoelens waardoor het nooit genoeg is wat je doet. Deze emoties hebben hun oorzaak in het verleden. Verder kunnen een slechte houding of een onvolledige ademhaling ook bronnen zijn van te weinig energie. De spanningen die dit kunnen veroorzaken hebben vaak ook weer hun oorzaak in het verleden. Voor een deel kan dit met kinesiologie behandeld worden, voor een deel met regressie.
Chemisch: Ik kom vaak tijdens de behandeling tegen dat mensen een allergische of intolerante reactie hebben op bepaalde voedingsmiddelen, wat zich kan uiten in vermoeidheid. Het lichaam heeft veel energie nodig om de stoffen te verwerken. Dit is met spiertesten uit te zoeken. Het kan gaan om suiker, koemelk, broodgist, koffie etc. Soms is het mogelijk de reacties te verminderen door de behandeling, soms is het nodig om (tijdelijk) de stoffen uit het dieet te halen. Ook allergieën op stof, dieren etc. kunnen vermoeidheid veroorzaken.  Deze reacties kunnen een (emotionele) oorzaak in het verleden hebben.
Emotioneel: Depressie/vermoeidheid (niet altijd hetzelfde) heeft een gedeeltelijk emotionele oorzaak. Vaak zijn er emoties die men onbewust onderdrukt, zoals woede. Dit ‘onderdrukken’, ook al gebeurt het onbewust, kost een hoop energie. Er is dan maar weinig energie over om te leven, men gebruikt het om te overleven. Zie het blad over depressie. Er is ook geen energie over om te genieten van het leven, wat op zich ook al weer energie zou opleveren.
Elektrisch: Het menselijk systeem werkt op elektriciteit, er gaan kleine stroompjes door de zenuwen. Het elektromagnetisch veld wat daardoor ontstaat kan beïnvloed worden door velden van buitenaf, zoals bij een stopcontact, computer, walkman, magnetron. Verder kan het zo zijn dat de communicatie in de zenuwen en hersenen zelf niet optimaal verloopt.  Met spiertesten is dit voor een deel uit te zoeken en eventueel te corrigeren.
Energetisch: De menselijke aura kan door oorzaken van binnen en buitenaf beïnvloed worden. In het begin van de therapie zoek ik altijd uit of men last heeft van invloeden van buitenaf, zoals energieën van overledenen, 'claims' van nog levenden zoals familieleden, ex-partners etc.. Daarna zoeken we uit wat het aanhechtingspunt voor deze invloeden is. Vaak ligt daar eenzaamheid, angst, pijn aan ten grondslag, maar ook vaak situaties in vorige levens.
Ziekte: Allerlei ziekten hebben ook invloed op de energie. Het lichaam heeft dat nodig om te herstellen. De chronische vermoeidheidsziekte ME heeft als bijzonderheid dat lijders aan deze ziekte vaak erg veel behoefte aan erkenning van hun slachtofferschap hebben, bewust of onbewust. Vaak is het nodig om in het verleden de situaties te zoeken waarin zij het slachtoffer waren, bijvoorbeeld trauma’s in de jeugd.

Overlevingsmechanismen

Het probleem is vaak het probleem niet, of toch..

Het probleem waar veel mensen mee komen, is vaak niet het werkelijke probleem, maar een overlevingsstrategie. Een overlevingsmechanisme is een manier die we hebben ontwikkeld, geleerd, of gekopieerd van de ouders, meestal in de vroege jeugd, om om te gaan met pijn en onaangename gevoelens en situaties. Omgaan met is vooral: niet voelen van de werkelijke pijn. Dit is meestal geen bewuste beslissing, het gebeurt vanzelf. 

Een aantal voorbeelden van overlevingsmechanismen:

* Niet voelen, geen contact met zichzelf voelen, geen emoties, weinig lichaamsgevoel, zweverigheid, depressie;

* Bezig zijn met anderen, voor anderen zorgen, geen aandacht voor zichzelf, alleen kunnen geven, niet kunnen ontvangen;

* Verslavingen: aan eten, niet eten, drugs, werk, sport, seks, verliefdheid, etc;

* Schuldgevoelens, minderwaardigheidsgevoelens;

* Verdrietig zijn als je eigenlijk boos bent, dit soort verdriet lijkt nooit op te houden, huilen helpt niet, het wordt alleen erger. Hebben vrouwen vaak, mochten nooit boos zijn vroeger.

* Boos zijn als je eigenlijk verdrietig bent, of bang, dit hebben mannen vaak, je mocht geen zwakheid tonen. 

Wat is dan de pijn die onder deze mechanismen kan zitten.

Het kan pijn zijn van traumatische ervaringen, zoals mishandeling en  misbruik., maar ook de pijn van het niet gezien of gehoord worden, onbegrepen voelen, heel alleen voelen, emotionele verwaarlozing. het kan ook de doorgekregen pijn van de ouders/familie zijn, en pijn van de eigen vorige levens. Meestal is er een rode draad waar te nemen door de levens heen met steeds weer dezelfde thematiek met bijbehorende pijn. Al dit soort pijn gaat niet vanzelf over, tenzij je de pijn (weer) onder ogen ziet, er naar kijkt en zo nodig het weer durft te voelen, te uiten en er door heen gaan. Pas dan is de pijn terug te plaatsen waar het hoort, namelijk in het verleden, en los te laten uit het hier en nu. Als de pijn minder wordt, of een plaats krijgt, is het gemakkelijker om de overlevingsmechanismen aan te pakken. 

In therapie zoeken we deze pijn op.  Vaak heeft dit meerdere sessies nodig. Overlevingsmechanismen lijken er alles aan te doen om zichzelf in stand te houden, ze kunnen erg taai zijn. Het is ook niet altijd nodig om een overlevingsmechanisme totaal te verwijderen, zo dit al kan, maar wel om ervan bewust te worden en er ook bewust onder te gaan kijken. Via het gesprek kunnen we er al gauw achter komen wat de meest gebruikte strategieën zijn, want die duiken gegarandeerd op zodra we in de buurt van pijn komen! Met regressie en andere technieken gaan we op zoek naar de bron van de pijn en het ontstaan van de overleving.

 

Kijk hier voor een opsomming van behandelde klachten

Startpagina/Reïncarnatietherapie/ Hooggevoeligheid /therapie voor therapeuten/kinderen en reïncarnatietherapie/ Wie was ik/ Regressietherapie en Zwangerschap/
voorbeeld van een therapie/Leven tussen de levens in /dieren en reïncarnatietherapie/therapie op afstand, telefoon of skype/
Niet - eigen energieën, zoals geesten en aanhechtingen/Lijst met symptomen/ Links/ biografie  / Contact en kosten